En typisk dag i børnehaven

En typisk dagsrytme:

Kl. 06.30 åbner børnehaven – Go´ morgen – vi er i ”mellemstuen” – hvor vi tager imod børnene og noterer eventuelle beskeder.

Der vil være mulighed for morgenmad indtil kl. 08.00. Det er et mål at gøre morgenen så rolig som mulig, så alle får en chance for at vågne i ro og mag.

Kl. 08.00 er Connie gået i gang med at rengøre stuerne – når stuerne er klar, forlades ”mellemstuen”, og børnene har mulighed for at bestemme, om de vil lege på stuerne eller være udenfor – der er nu ”fri leg” resten af formiddagen.

Kl. 10.30 er alle børn og voksne mødt – vi begynder så småt at rydde op og gøre klar til frokost og være i grupperne. Nogle børn hjælper evt. til med borddækningen. Ofte har vi alle børnene samlet inden frokost for at synge sammen (eks. i forbindelse med forberedelse til lanternefesten) – I vinterhalvåret låner vi to gange om ugen (tirsdag og torsdag) salen på fritidshjemmet, hvor vi laver rytmik og andre bevægelsesaktiviteter.

Kl. 11.00 begynder vi at spise frokost i grupperne – igen er det et mål, at spisningen foregår i ro og mag – vi hygger os og småsludrer – vi øver os i, at lytte til hinanden og vente til det bliver ens tur til at fortælle. Efter frokosten går vi i gang med aktiviteterne i de enkelte grupper – herefter går vi som oftest ud at lege.

Kl. 14.30 har nogle børn sammen med en voksen gjort klar til eftermiddagsmad. Har børnene gemt noget fra frokosten, blive de tilbudt dette. Har barnet ikke gemt noget, bliver det tilbudt et stk. brød. Kan børnene spise mere, vil de blive tilbudt frugt/grønt. Eftermiddagsmaden spises på stuerne (i godt vejr udenfor) – placeringen af børn er tilfældig – der er som regel en voksen ved hvert bord og igen småsludres der i ro og mag.

Kl. 15.00 er eftermiddagsmaden afsluttet – de første voksne er gået hjem, og børnene begynder så småt at blive hentet. De øvrige børn har fri leg til de bliver hentet.

Kl. 16.00 er mange børn blevet hentet, og vi går i gang med at rydde børnehaven op.

Kl. 16.30 afsluttes dagen. Nogle gange med at vi går i ”mellemstuen” med de sidste børn ellers er vi på “stuerne”.

Kl. 17.00 lukker børnehaven. Farvel og tak for i dag.

BØRNEHAVEN AMSTERDAMVEJ

Amsterdamvej 40
2300 København S

KONTAKT

Skal du i kontakt med børnehaven, er du velkommen til at ringe på 32 55 64 98 eller sende en mail til:
bhamsterdamvej@mail.dk.

© 2021 Børnehaven Amsterdamvej