Nyhedsbrev, november 2019

Kære børn og forældre

Har I lagt mærke til, at vi har beskåret nogle træer og buske i børnehaven? Nu ser de meget nøgne ud, men vi ved, at allerede til foråret, så vil træerne og buskene begynde at skyde og ende med igen at stå flotte til næste sommer. Det kræver sol, varme og vand, Og træerne har da allerede fået godt med vand i oktober – hold da op en masse regn, vi fik i denne måned.

Det er efterår lige nu, og inden længe vil der ses tegn på, at året går mod sin ende. For i slutningen af året, så kommer julen jo og lyser op i en mørk tid. Det kan vi så småt begynde at se frem til.

Her i starten af november skal vi byde velkommen til nogle nye ansigter i børnehaven. Agnete starter hos os 01. 11. Vi kender Agnete i forvejen, idet vi har haft hendes storesøster, Ida hos os for ikke så lang tid siden. Agnete skal sidde hos Katja. Hjertelig velkommen til Agnete og familie. Agnete bliver det sidste nye barn i denne omgang. Der kommer først nye børn igen engang hen på foråret.

Et andet nyt ansigt hos os er Mads. Han skal være vikar i mindst hele november og bl.a. hjælpe til i den lidt travle sidste tid på året. Stort velkommen til Mads.

Udover at hjælpe til, så er Mads her også, så vi kan få god tid til at implementere en ny administration i børnehaven herunder ny kontortid (kl. 09.00-11.00). Se i øvrigt den orientering, der er sendt med mail til jer alle.

I oktober havde vi fornøjelsen af at have mange af jer på besøg ved vores forældremøde. Ved den lejlighed kunne vi også fortælle, at det netop i år er 40 år siden, at vores formand for institutionsbestyrelsen, Erik begyndte sit arbejde i bestyrelsen. 40 år det er unikt, så giv gerne Erik et klap på skulderen, hvis I støder på ham – han dukker tit op i børnehaven eksempelvis til forældrekaffearrangementer og lign. Stor tak til Erik for indsatsen skal lyde herfra.

Et andet bestyrelsesmedlem, Helen, der tidligere var ansat her i mere end 42 ½ år, har syet stofposer til børnene. Disse stofposer kan bruges til turmadpakker. Stofposerne har ligget til fri afbenyttelse i vindfanget. Det har været en succes – alle poser var væk på ingen tid. Tusind tak til Helen for indsatsen. Nu kan plasticposer til turmadpakkerne erstattes med stofposer, der kan bruges igen og igen.

På forældremødet stillede 4 forældre sig til rådighed for forældrebestyrelsen – herligt. De fire nye ansigter er Stine (mor til Frej og Ida), Dan (far til Alfred), Lasse (far til Anton) og Line (mor til Eva). Stor velkommen til jer alle fire. De fire var også inviteret med til forældrebestyrelsens møde 30.10, hvor bestyrelsen indledte med at lade sig konstituere. Resultatet af konstitueringen fremgår af særskilt tilsendt mail.

I oktober lå smør-selv-dagen på månedens sidste dag. Mange tak for bidrag til dagen. Sidste smør-selv-dag i år er onsdag 13.11. Hold øje med opslaget i vindfanget. Smør-selv-dagene vender tilbage i det nye år. Der blev i øvrigt spredt hyggelig uhygge på dagen, og dem der havde lyst var klædt ud.

Til forældrekaffe arrangementet i oktober havde mellemstue gruppen meldt sig til ”Bag for en Sag”. Der blev bagt boller til den store guldmedalje. Bollerne blev efterfølgende solgt, og hele overskuddet (tæt på kr. 1000,-) gik til Børns Vilkår, som står for ”Bag for en sag”. Pengene skal specifikt gå til Børnetelefonen – flot resultat! Tak for dejlige bidrag til dagen. Næste forældrekaffearrangement bliver torsdag 07.11.

Dette arrangement bliver det sidste ordinære arrangement i år. Men der er stadig et forældrekaffe arrangement mere. Men det er et helt særligt arrangement, nemlig vores traditionelle, årlige Lanternefest, der i år afholdes mandag 02.12.

November kommer derfor til at dreje sig om forberedelserne til netop den kommende lanternefest. For dem af jer, der er nye i børnehaven, kan vi fortælle, at dagen er en slags markering af at, nu nærmer julen sig. Det er også en slags udvidet forældrekaffearrangement tilsat sang fra børnene. Der skal laves lanterne og øves sange i løbet af november, og det er hele dette forløb, der er det væsentlige for børnene – de er med i et fælles projekt. Vi sender en særskilt mail i slutningen af november omkring arrangementet bl.a. om, hvordan vi praktisk afvikler dagen.

Indtil da, ønskes I alle et fortsat dejligt efterår.

BØRNEHAVEN AMSTERDAMVEJ

Amsterdamvej 40
2300 København S

UDFORSK

Ansatte
Børnehavens historie
Bestyrelser
Værdier og pædagogik
En typisk dag i børnehaven

KONTAKT

Skal du i kontakt med børnehaven, er du velkommen til at ringe på 32 55 64 98 eller sende en mail til:
bhamsterdamvej@mail.dk.

© 2021 Børnehaven Amsterdamvej