Madordning

Børnehavens forældre har i november 2018 stemt om en madordning. Alle stemmer  blev afgivet Med et markant flertal blev det besluttet, at fortsætte med madpakker. Afstemningen er foregået anonymt.

Næste afstemning vil blive i den sene efterår 2020. Hvert indskrevet barn udløser en stemme. Afstemningen afgøres ved almindelig stemmeflerhed. Som noget nyt, har Københavns Kommune (med henvisning til Dagtilbudsloven)indført gældende fra og med valget 2014, at en ikke-afgivet stemme skal tælle som en ja-stemme (for betalt madordning).

Forplejning i øvrigt:
Børnehaven tilbyder morgenmad fra kl. 6.30 til kl. 8.00 til de børn der har behov for det. Morgenmaden består typisk af havregryn.

Vi er meget opmærksomme på at hjælpe børnene med at holde deres blodsukkerniveau stabilt. Med til at sikre dette stabile niveau er de såkaldte “langsomme kulhydrater”, som findes i eksempelvis groft brød. Er barnet mødt tidligt i børnehaven tilbyder vi derfor, at det kan spise lidt fra sin madpakke kl. 9.00.

Børnene medbringer som følge af madvalget selv madpakker til frokost. Hvis madkassen er tom, kan forældrene se, at barnet har spist alt sin medbragte mad. Vi smider ikke mad ud.

Børnehaven står for frugt/grønt og brød om eftermiddagen. Vi spiser frugt/grønt mellem kl. 14.30 og kl.15.00. Alle børn får brød til eftermiddagsmaden – brødet kan enten være noget, barnet har gemt fra sin madpakke eller brød, vi tilbyder. Vores valg af frugt og grønt varierer fra dag til dag. Vi gør dette for at give børnene mulighed for at “smage nyt”.

Flere gange om året arrangerer vi “smør-selv-dage”. Børnene medbringer så forskellige ting til den fælles buffet i stedet for deres madpakker. Ligeledes her er der mulighed for at “smage nyt”.

Børnehaven sørger for drikkevarer til måltiderne. Til frokosten serverer vi vand og til eftermiddagsmaden serverer vi mælk.

BØRNEHAVEN AMSTERDAMVEJ

Amsterdamvej 40
2300 København S

KONTAKT

Skal du i kontakt med børnehaven, er du velkommen til at ringe på 32 55 64 98 eller sende en mail til:
bhamsterdamvej@mail.dk.

© 2021 Børnehaven Amsterdamvej